Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk hier de online versie.
Verzuimsystemen, prikaccidenten & meer Nieuwsbrief juli 2015

Persoonsgegevens & verzuimsystemen

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft de zorgvuldige omgang met medische persoonsgegevens hoog op hun agenda staan. Daarom voeren zij regelmatig onderzoeken uit bij arbodienstverleners en werkgevers die gegevens over de gezondheid van werknemers verwerken in digitale verzuimsystemen.

Lees meer

Optimaal beschermd met de juiste vaccins

Vaccins beschermen en redden levens, en spelen een belangrijke rol in preventie op de werkvloer. Afhankelijk van de mogelijke gezondheidsrisico’s verbonden aan hun functie kunnen werknemers inentingen nodig hebben.


Lees meer


Aankondiging: Themamiddag september

Noteer alvast 24 september 2015 in uw agenda, want dan vindt weer een nieuwe themamiddag plaats.
Dit jaar zal de dag in het teken staan van het thema arbeidsconflicten.

Meer informatie volgt in de aanloop naar deze middag!Encare biedt meld- en adviescentrum bij prikaccidenten

Na de beslissing van de GGD om per 1-1-2015 geen diensten meer aan te bieden in het kader van prikaccidenten, heeft Encare besloten om haar meld- en adviescentrum, ook open te stellen voor andere organisaties.

Meldpunt prikaccidenten
Samen met de spoedeisende hulp (SEH) van Stichting Zuyderland (voorheen Atrium-Orbis) biedt Encare 24-uurs opvang bij prikaccidenten, 7 dagen per week.  Aan de hand van een protocol bepalen onze deskundigen hoeveel risico uw werknemer loopt op besmetting met een ernstige ziekte. Wanneer behandeling nodig is sturen wij uw medewerker door naar de SEH met een behandelingsadvies.

Lees meer


De modulaire Gevaarlijke Stoffen School

In een groot aantal bedrijven wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Mede door de toenemende aandacht voor veiligheid en milieu wordt dit kritischer getoetst. Het voeren van een goed Gevaarlijke Stoffen Beleid wordt steeds belangrijker voor zowel overheid als bedrijven. 

Voor de ondernemers binnen de SIM gaat in september 2015 wederom een praktijkgerichte modulaire cursus van start die de belangrijkste aspecten rond gevaarlijke stoffen aan de orde stelt.

Lees meer


Encare organiseert workshops RI&E

Onze ergonoom, Peter Bal, gaf een tweetal workshops van 1,5 uur aan 35 deelnemers. Diverse deelnemers, zowel van onze klanten als niet-klanten en van een aantal organisaties aangesloten bij SIM (Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht) waren van de partij. In de workshop werden een aantal kritieke punten aangegeven waar aan gedacht moet worden bij het opstellen van een risico-inventarisatie en –evaluatie, voorbeelden werden besproken en er werd gedeeld welke informatiebronnen er zoal beschikbaar zijn. De workshops zijn positief geëvalueerd en voor herhaling vatbaar.

Op 7 juli hebben we hier een vervolg aangegeven, met een workshop RI&E voor Schakel B.V.

Schakel verbindt en richt zich op samenwerking van haar leden. Wekelijks wordt gevarieerd een groot aantal onderwerpen aan de leden aangeboden om bij interesse met elkaar te schakelen en samenwerkingen te realiseren. Voor meer info: www.schakelbv.com.

Hebt u behoefte aan meer informatie over de RI&E of wilt u ook een workshop organiseren? Neem dan contact met ons op.Netwerkbijeenkomsten georganiseerd door Encare

Recent is Encare gestart met een nieuw initiatief. We organiseren netwerkbijeenkomsten voor onze klanten in diverse branches. Denk daarbij aan klanten die werkzaam zijn in de horeca of hotellerie, zorg of industrie.  De eerste bijeenkomst vond plaats op 18 juni voor onze gemeentelijke klanten met als thema verzuimaanpak en gezondheidsmanagement.

Het was een interactieve en interessante ochtend waarbij ervaringen, knelpunten en diverse andere zaken met betrekking tot verzuim aan de orde geweest zijn. De afspraak is om deze bijeenkomst een vervolg te geven gebaseerd op andere thema’s.

Ad van Halbeek, Adviseur Arbo, van de gemeente Weert geeft het volgende aan over deze bijeenkomst: “Ik vond het een zinvolle bijeenkomst. Gedurende de bijeenkomst ervaar je dat elke gemeente toch wel met dezelfde arbo-materie/-problematieken geconfronteerd wordt. Gemeenten kunnen elkaar daarbij raadplegen en informeren. Verder steek je toch ook weer een aantal handige tips op zoals het (beschikbare) re-integratiebudget van Loyalis (IP-AP-verzekerde), hoe slim om te gaan met de keuze voor wel of geen BZP (bedrijfszorgpakket), aanvullende mogelijkheden via de arbodienst, bekend worden met andere bijeenkomsten op het gebied van arbo (bijv. nationaal platform duurzame inzetbaarheid) en (mogelijke) ontwikkelingen in de toekomst.”

Mocht u interesse hebben in een netwerkbijeenkomst voor u en uw collega’s, laat het ons dan weten. Wij nemen contact met u op en bespreken de mogelijkheden.Versterking Encare team

Sinds 1 juni versterkt Indra Bremen  ons team als verzuimconsultant. Een nieuwe functie binnen onze organisatie. Indra werkt aan het opzetten van een zogenaamd MKB Loket om onze MKB-klanten zo goed mogelijk te bedienen op het gebied van verzuim en HR-aangelegenheden. Als verzuimconsultant zal zij ook bij klanten op locatie gaan werken. Haar ervaring op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid past prima bij ons aanbod en zullen we bij diverse vraagstukken inzetten. Indra heeft de afgelopen 15 jaar ervaring opgedaan in verschillende HR-functies. De laatste werkplek was als P&O Manager bij Orbis Huishoudelijke Hulp BV. We zijn blij met deze uitbreiding van ons team en zien uit naar een goede samenwerking!We wensen u een fijne zomer!

De zomer staat voor de deur, dus voor de meesten onder ons tijd voor een welverdiende vakantie. 

Of u nu een verre reis tegemoet gaat, of de rust dichter bij huis zoekt; we wensen u hoe dan ook een prettige zomer!

Contact opnemen?
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
T:    +31 (0)43 325 77 99
E:    info@encare.nl
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.