Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk hier de online versie.
Griepvaccins, stresshantering & meer Nieuwsbrief oktober 2015
10 tips tegen zitkwalen

Hoe comfortabel het soms kan zijn, lang zitten is zeker niet gezond. Met deze 10 tips vermindert u de kans op zitkwalen.

Lees meer
De griepprik: wel of niet?

Iedere winter gebeurt het altijd wel een keer: je voelt je rillerig, je stottert en hebt keelpijn. Is dat dan de griep?

Lees meer


Verder in de nieuwsbrief:
  • Griepvaccins bestellen
  • Oprichting ArboSelectie.nl
  • Terugblik: Themamiddag 24-9
  • Week van de Werkstress + gratis workshop
  • Vitaliteitsweek bij Zuyderland
  • Workshop stresshantering met Schakel B.V.
  • Komen & gaan: afscheid en verwelkoming collega's
  • Encare wint Prominentenroeien 2015


Griepvaccinaties bestellen

Nu de herfst in volle glorie aanwezig is, begint ook langzaam het griepseizoen weer op gang te komen. Elk jaar zit zo'n 10% van de Nederlandse werknemers gemiddeld zeven dagen per week thuis als gevolg van de griep. Tijd dus om te denken aan de griepvaccinaties, want een vaccin verlaagt de kans op griep met zo'n 70 tot 90%. Wij bieden het griepvaccin aan, en vanaf 20 vaccins komt één van onze artsen op locatie om dit te verzorgen. 
Meer informatie: griepvaccinatiesOprichting ArboSelectie.nl: nieuwe coöperatie

Zeven regionale en ook landelijk werkende gecertificeerde arbodiensten met een substantieel marktaandeel, waaronder Encare, hebben vooruitlopend op de nieuwe wetgeving besloten een intensieve samenwerking aan te gaan in de vorm van de coöperatie Arboselectie. Alle deelnemende arbodiensten voldoen reeds aan de nieuwe wettelijke eisen en conformeren zich daarnaast aan kwalitatief hoogwaardige dienstverlening ten behoeve van werknemers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De bedoeling is dat de samenwerking binnen de coöperatie de komende jaren verder wordt uitgebreid.

Lees meer


Week van de Werkstress - Gratis workshop

Van 16 t/m 19 november is het de Week van de Werkstress. Tal van bedrijven en organisaties delen hun aanpak van werkstress en organiseren activiteiten in het kader van dit thema. Ook Encare zet zich tijdens deze week in om werkstress tegen te gaan en biedt op maandag 16 november een gratis workshop aan, aansluitend op dit thema. De workshop vindt plaats op onze locatie in Maastricht.

Wat kun je verwachten van de workshop?

-       Informatie over stress: hoe is stress te herkennen?
-       Het belang van preventie;
-       Verandering van mindset;
-       Hoe kan negatieve stress omgebogen worden in positieve stress;
-       Oefeningen.

Aanvang: 14:00 (de workshop duurt +/- 2,5 uur)

Lees meer


Terugblik: Themamiddag Arbeidsconflicten

Op 24 september was het dan eindelijk zo ver: de Encare themamiddag 2015! Samen met klanten en relaties hebben we hier een geslaagde middag van gemaakt waar we zeer tevreden op terug  kijken.

Lees meer over de inhoud en het verloop van deze middag:

Lees meer


Vitaliteitsweek bij Zuyderland

De week van 28 september t/m 1 oktober 2015 stond geheel in het teken van vitaliteit. Zuyderland heeft die week namelijk ingericht als Vitaliteitsweek, waarbij op verschillende locaties markten in dit kader georganiseerd werden. Deze markten zijn bedoeld voor medewerkers van Zuyderland.

Lees meer


Workshop stresshantering in samenwerking met Schakel B.V.Onze Bedrijfsmaatschappelijk werkster Ria van Heck heeft op 12 oktober jl. een workshop stresshantering van 2,5 uur verzorgd.

In deze workshop hebben de deelnemers geleerd  hoe ze lichamelijke, emotionele en gedragsmatige reacties kunnen herkennen die ongezonde stress veroorzaken en geleerd signalen te herkennen bij zichzelf of als leidinggevende bij hun medewerkers.

Schakel B.V. verbindt en richt zich op samenwerking van haar leden. Wekelijks wordt gevarieerd een groot aantal onderwerpen aan leden aangeboden om bij interesse met elkaar te schakelen en samenwerkingen te realiseren. Meer info: www.schakelbv.com

Lees meer


Komen & gaan

Per 20 oktober zal Max Asscher, één van onze bedrijfsartsen, Encare verlaten. Max was sinds 2002 actief voor ons, en kan nu gaan genieten van een welverdiend pensioen. Wij willen hem bedanken voor alle moeite en inzet die hij de afgelopen jaren voor ons en onze klanten gedaan heeft. Het afscheid is niet helemaal definitief, want Max blijft wel nog bij Encare betrokken, hetzij op een lager pitje.

Met het vertrek van Max is er ook plaats voor nieuwe aanwas: daarom is per 1 augustus Jill Brouns van start gegaan bij Encare. In de korte tijd die ze bij ons actief is heeft ze al laten zien dat ze een goede keuze heeft gemaakt voor het vak van bedrijfsarts. Jill werkt bij diverse klanten onder supervisie van haar senior collega's. Ze heeft haar collegiale draai in onze organisatie gevonden en we zien uit naar de toekomstige jaren van samenwerking.Encare wint Prominentenroeien 2015!

Op 20 september vond het prominentenroeien plaats, waar Encare dit jaar voor het eerst aan mee heeft gedaan. De roeiwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Maastrichtsche Watersport Club. Zowel beginnende als ervaren roeiers zijn welkom om mee te roeien. Encare nam deel in de onervaren klasse.

Na drie rondes geroeid te hebben had ons team zich geplaatst voor de finale. Tegen twee andere teams werd de laatste ronde geroeid, en met goed resultaat: Encare heeft namelijk de eerste plek bemachtigd en neemt de wisseltrofee mee naar huis!

Op de foto staan in het wit (van links naar rechts) collega's Marc Couwenbergh, Guy Frints, Marc Moonen en Kees Aalders met de trofee in handen. In het midden staat coach Aart-Jan Vrijlandt, die ons team begeleidt heeft naar de overwinning.

Contact opnemen?
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
T:    +31 (0)43 325 77 99
E:    info@encare.nl
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.