Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk hier de online versie.
Gehoorbescherming, bevlogenheid & meer Nieuwsbrief december 2015
6 redenen waarom je beter niet aan je bureau eet

Een werkdag zit propvol. Dus eten we maar snel iets achter onze computer. Maar is dat wel een goed idee?

Lees meer
Waarom oren beschermen zo belangrijk is

Lawaai is niet alleen storend, het beschadigt ook ons gehoor. Het is zelfs een van de grootste oorzaken van beroepsziektes in Europa.

Lees meer


Verder in de nieuwsbrief:
 • Samenwerking ICL
 • Terugblik: Week van de Werkstress
 • Privacy
 • Kerstfeest & brandveiligheid
 • 5 tips voor meer bevlogenheid
 • Duurzame inzetbaarheid vaker onderdeel bedrijfsbeleid
 • Encare introduceert MKB-loket
 • Nieuwe klanten
 • Openingstijden tijdens de feestdagen


Samenwerking Integrated Care Limburg

Met de ingang van het nieuwe jaar gaat Encare een samenwerking aan met Integrated Care Limburg (ICL). ICL bestaat uit multidisciplinaire gezondheidscentra die zich richten op de behandeling van fysieke-, psychische-, en arbeidsgerelateerde klachten.

De dienstverlening van Encare en ICL sluiten goed op elkaar aan, en zijn een goede aanvulling op elkaars kwaliteiten. ICL biedt o.a. de volgende diensten aan:

- fysiotherapie
- budgetbegeleiding
- psychotherapie
- medische preventie training
- loopbaan-begeleiding,  -training en -coaching
- voedingsdeskundig advies

Wij zien uit naar de samenwerking, en hopen dat we u als klant samen met ICL nog beter van dienst kunnen zijn!Terugblik: Week van de Werkstress


Op 16 november heeft Encare een gratis workshop “omgaan met werkstress “ aangeboden in het kader van de week van de werkstress. Werkstress vormt een grote uitdaging  voor veel organisaties. Door Minister Asscher is dan ook een campagne afgekondigd in 2014 om meer aandacht te besteden aan dit thema en in ieder geval meer met elkaar in gesprek te gaan.

15 Deelnemers hadden zich aangemeld voor de  workshop. De deelnemers waren afkomstig van grote tot kleine klanten in diverse branches, varierend van HR-adviseurs en leidinggevenden tot geinteresseerde medewerkers. Dit was een leuke mix die voor interessante uitwisselingsmomenten zorgde. De feedback van de deelnemers was eerlijk en oprecht en nemen wij graag mee in het verder vorm geven van onze trainingen.

Lees meer


Privacy

Een paar maanden geleden haalden we dit onderwerp eerder aan: privacy. Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) werkt aan een nieuwe richtlijn die begin 2016 verwacht wordt. Encare houdt de wijzigingen nauwlettend in de gaten. Systemen en werkwijzen dienen aangepast te worden op de nieuwe richtlijn en voorbereidingen worden daarvoor getroffen. Wij houden u op de hoogte en communiceren zodra er concrete informatie van de nieuwe richtlijn bekend is.  In de tussentijd vinden we het belangrijk aan te geven waar u als werkgever alert op dient te zijn.

Privacy van de zieke werknemer
Als een werknemer ziek is, worden er veel (medische) gegevens uitgewisseld tussen de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts, in het sociaal medisch team en met het re-integratie bedrijf. Die gegevens mogen niet zomaar uitgewisseld, opgeslagen en bewaard worden.

Lees meer


Kerstfeest & brandveiligheid

Versiering op de werkvloer maakt de sfeer feestelijker, maar het vormt ook een extra risico wanneer u brandbare materialen gebruikt. Houdt hier daarom altijd rekening mee wanneer u het kantoor of andere werkplaats opvrolijkt!

Slingers, vlaggen, papieren vlaggetjes en andere versieringen bepalen hoe snel een brand om zich heen grijpt. Het is daarom belangrijk dat versieringen moeilijk ontvlambaar zijn en dat u bij het ophangen van de versieringen de voorschriften in de gaten houdt. 

Lees meer


5 tips voor meer bevlogenheid

Hoe kun je als medewerker, manager of ondernemer je bevlogenheid vergroten? Hieronder 5 tips:

 1. Zorg dat je doet wat je leuk vindt. Dit klinkt als een enorme open deur, maar is in de praktijk lastiger dan het klinkt. Als je niet weet wat je leuk vindt, of wat bij je past: zorg dat je daar achter komt.
   
 2. Gun jezelf werk waar je blij van wordt: denk niet te snel dat dit er (voor jou) niet inzit.
   
 3. Durf te dromen, te fantaseren en te wensen en deel dit met anderen. Er is vaak, ook in de eigen organisatie, meer mogelijk dan je denkt.
   
 4. Zorg mentaal en fysiek goed voor jezelf. Vitale mensen ervaren gemakkelijker meer bevlogenheid in hun werk.
   
 5. Zoek en organiseer persoonlijke begeleiding zoals bijvoorbeeld loopbaancoaching. Dit versnelt, vergemakkelijkt en veraangenaamt dit soort (persoonlijke) groei- en veranderprocessen.


Duurzame inzetbaarheid vaker onderdeel bedrijfsbeleid

Uit de Werkgevers Enquête Arbeid van TNO eerder dit jaar, is gebleken dat steeds meer arbeidsorganisaties zich inspannen voor duurzame inzetbaarheid. In 2010 was het 32% van de werkgevers die hier aandacht, maar in 2014 is dit percentage opgelopen tot 40%. 

Lees meer


Encare introduceert MKB-loket

Tenslotte nog een goed bericht voor het MKB: Encare Arbozorg is druk bezig met het ontwikkelen van een MKB-loket, waar bedrijven terecht kunnen met hun specifiek voor het MKB geldende aandachtspunten, vragen en wellicht ook aanvullende informatie.

Met de start van het nieuwe jaar gaan wij deze extra service aanbieden voor onze MKB-klanten: middels het MKB-loket (dat online benaderd kan worden) kunnen MKB'ers sneller van informatie voorzien worden op het gebied van verzuimbegeleiding. .

Het loket moet in januari online gaan. Tegen die tijd zullen we u van meer informatie voorzien, dus houd onze website in de gaten!Nieuwe klanten

Graag verwelkomen wij de volgende organisaties als klant bij Encare!

 • Van de Ligt Allicht B.V.
   
 • Steakhouse Dusart
   
 • Glazenwasserij Geelen-Loontjens
   
 • Slagerij Jan Pinckaers VOF
   
 • DCC Maastricht B.V.
   
 • Constructiebedrijf De Meer B.V.
   
 • Mondi Maastricht N.V.

Werken draait om mensen. Encare ondersteunt deze werkgevers én werknemers met verzuimbegeleiding, preventieve activiteiten en keuringen. Onze betrokkenheid, professionele dienstverlening en deskundigheid zetten we met veel plezier in. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking!Fijne feestdagen!

De laatste maand van 2015 is van start gegaan en over een paar weken is het 2016. We bedanken u voor het vertrouwen en de prettige samenwerking van het afgelopen jaar en we zien uit naar de samenwerking in het komende jaar. Voor u en uw werknemers: fijne feestdagen en een gezond en veilig 2016. Tot volgend jaar!Openingstijden tijdens de feestdagen

Encare is gesloten op 25 december en op 1 januari. Tussen kerst en oud en nieuw staan wij voor u klaar. Op 24 december en op 31 december sluiten wij om 12.30 uur.

Wilt u op deze dagen een huisbezoek laten plaatsvinden? Dat kan via VCC groep.

Op 25 december voor 10.30 uur

Op 24 en 31 december en op 1 januari voor 14.00 uur

Er zijn 2 mogelijkheden voor het aanvragen van een huisbezoek.

 1. U stuurt een mail naar info@vccgroep.nl en een kopie naar info@encare.nl.
  Vermeld in uw mail: naam werkgever, naam werknemer en adresgegevens voor het huisbezoek.
 2. Telefonisch: 050-5426222. U vermeldt dezelfde gegevens. U stuurt eveneens een mail naar info@encare.nl zodat wij op de hoogte zijn van uw aanvraag.


Ook tussen de nieuwsbrieven door op de hoogte blijven van onze berichtgeving? Volg ons dan ook op LinkedIn

Contact opnemen?
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
T:    +31 (0)43 325 77 99
E:    info@encare.nl
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.