Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk hier de online versie.
Langer gezonder doorwerken & meer Nieuwsbrief mei 2016
3 tips voor gezond langer doorwerken

We werken in Nederland tot op steeds hogere leeftijd door. Hoe kan de zorg voor gezondheid daar bij helpen? De Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ) geeft drie aanbevelingen.

Lees meer
Wanneer is de kans op een ongeluk het grootst?

Arbe​idsongevallen vinden vooral plaats tussen 9 en 11 uur en 15 en 16 uur, en met name jongeren van 15 tot en met 24 jaar en uitzendkrachten krijgen relatief vaker te maken met een ernstig arbeidsongeval.

Lees meer


Verder in de nieuwsbrief:
  • MKB Sectorplan Limburg
  • Terugblik: ontbijtsessie duurzame inzetbaarheid
  • Stress en burn-out aanpakken
  • Artikel: ''Blijf met elkaar in gesprek gaan''
  • Roken kost €2.000 per persoon per jaar
  • Afwijkende openingstijden mei


MKB Sectorplan Limburg

Wist u dat er een MKB Sector plan is dat MKB-bedrijven kan faciliteren bij het vinden van nieuw personeel voor kansrijke beroepen door een koppeling te leggen met ontslag bedreigde medewerkers bij andere bedrijven?

Lees meer


Terugblik: ontbijtsessie duurzame inzetbaarheid

Hoe geef je vorm aan duurzame inzetbaarheid? Wie heeft welke verantwoordelijkheid? Wat betekent  doorwerken tot 67 jaar? Hoe ga ik om met een stijgende gemiddelde leeftijd van medewerkers? En met leefstijl? Wat hebben we al geregeld en wat nog niet? Hoe kunnen we plezier beleven aan duurzame inzetbaarheid? Welke rol speelt werkcultuur en stijl van leidinggeven? Re-integratie, mobiliteit; wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Vragen die zoal ter tafel kwamen en met elkaar werden besproken tijdens een ontbijtbeenkomst bij Encare Arbozorg op 31 maart jl.  Aan tafel een aantal van onze klanten met een industriële werkomgeving.

Lees meer


Stress en burn-out aanpakken is meer dan brandjes blussen

De in 2015 gewijzigde wetgeving rond psychosociale risico’s illustreert de groeiende aandacht voor het aanpakken van werkgerelateerde stress en burn-out. Meer aandacht voor de risicoanalyse en een verbreding van de focus van ongewenst gedrag naar stress zijn belangrijke signalen, want de impact van stress op een organisatie wordt vaak nog onderschat. 5 feiten die u als werkgever beter niet kunt negeren:

Lees meer


Artikel: ''Blijf met elkaar in gesprek gaan''

In de praktijk blijkt werken met of na kanker voor werknemers en werkgevers een lastig en gevoelig onderwerp om te bespreken. Na deze diagnose verdwijnt werk vaak naar de achtergrond. Hoe ga je het gesprek hierover aan? In dit artikel komen vier deskundigen, waaronder onze bedrijfsarts Max Asscher, aan het woord

Lees meer


Roken kost €2.000 per persoon per jaar

Roken kost de Nederlandse samenleving tussen de 21,2 en 43,2 miljard euro per jaar, wat neerkomt op jaarlijks gemiddeld 2.000 euro per hoofd van de bevolking. 

Dat staat in een rapport van SEO Economisch Onderzoek. De Stichting Eindspel Tabak vroeg de onderzoekers om de totale kosten van roken te becijferen.

In Nederland sterven jaarlijks 20.000 mensen aan ziektes die door roken worden veroorzaakt. Toch rookt volgens de onderzoekers nog steeds 25 procent van de bevolking. Een groot deel van hen begint al op jonge leeftijd en komt er daarna vaak niet meer van af.
SEO heeft drie scenario's uitgewerkt -lage kosten, middenscenario en hoge kosten- waarbij de kosten worden berekend ten opzichte van de hypothetische situatie van ''een Nederland waarin nooit gerookt is''. Vooral (ex)rokers blijken de maatschappij veel geld te kosten: ze leven korter en hebben een lagere levenskwaliteit, aldus het onderzoek.Afwijkende openingstijden mei

Op 5, 6 en 16 mei is Encare gesloten vanwege Hemelvaart en Pinksteren

Wilt u op deze dagen een huisbezoek laten plaatsvinden? Dat kan via VCC groep:

Er zijn 2 mogelijkheden voor het aanvragen van een huisbezoek.

  1. U stuurt een mail naar info@vccgroep.nl en een kopie naar info@encare.nl.
    Vermeld in uw mail: naam werkgever, naam werknemer en adresgegevens voor het huisbezoek.
  2. Telefonisch: 050-5426222. U vermeldt dezelfde gegevens. U stuurt eveneens een mail naar info@encare.nl zodat wij op de hoogte zijn van uw aanvraag.


Ook tussen de nieuwsbrieven door op de hoogte blijven van onze berichtgeving? Volg ons dan ook op LinkedIn

Contact opnemen?
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
T:    +31 (0)43 325 77 99
E:    info@encare.nl
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.