Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk hier de online versie.
Nieuwe arbowet, themamiddag 9 februari, verzuim is niet altijd ziekte & meer
Nieuwsbrief december 2016
Nieuwe Arbowet uitgesteld

De verwachting is dat medio 2017 de Arbowet vernieuwd zal worden (waarschijnlijk 1 juli 2017). De wetswijziging omvat meerdere items.

Lees meer
Verzuim is niet altijd ziekte

Ziekte is niet altijd hetzelfde als verzuim. Wanneer u zich als werkgever richt op vermijdbaar verzuim, kan verzuim heel goed te beheersen zijn.

Lees meer


Verder in de nieuwsbrief:

  • Zuyderland en Encare verstevigen hun samenwerking
  • 9 februari 2017: Themamiddag 'Psychosociale Arbeidsbelasting'
  • Versterking Encare team
  • Openingstijden tijdens de feestdagen


Zuyderland en Encare verstevigen hun samenwerking

Op 13 december jl. werd onze samenwerking met Zuyderland officieel verlengd. Encare kwam als beste partij naar voren uit het aanbestedingstraject afgelopen zomer. De goede prijs/kwaliteit verhouding was voor Zuyderland doorslaggevend.

Ton Willemsen, manager P&O Zuyderland: ‘Encare heeft goede kennis van onze medewerkers, die het kapitaal van onze organisatie vormen. Deze ervaring en het onderlinge vertrouwen, zorgen voor een sterke basis om samen het nieuwe gezondheidsbeleid per 1 januari in te voeren.’ Hierbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve pilots om samen sterk te staan voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerker.

Encare beweegt mee naar de toekomst. Directeur Rosalie Welie: ‘Wij blijven graag samenwerken met de grootste werkgever in Limburg. Het maakt ons trots om te helpen bouwen aan de toekomst en nieuwe uitdagingen aan te gaan om de inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren.’

Op de foto (v.l.n.r.):
Encare: Thim Derhaag, Peter van Maris en Rosalie Welie
Zuyderland: David Jongen, Roel Goffin, Ton Willemsen, Ludy van der Spoel en Arno Helgers. 9 februari 2017: Themamiddag 'Psychosociale Arbeidsbelasting'

Hoge werkdruk, agressie en geweld, pesten, seksuele intimidatie en discriminatie kunnen stress veroorzaken. In Nederland lopen 7 miljoen werknemers als gevolg hiervan, kans op uitval. U, uw medewerkers en uw collega’s dus ook. Meer dan een derde van het werk gerelateerde ziekteverzuim heeft te maken met psychosociale arbeidsbelasting (PSA). De Inspectie wil evenals werkgevers en werknemers negatieve gevolgen van PSA, zoals gezondheidsklachten, ziekteverzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid voorkomen.

Weten hoe verzuim ten gevolge van PSA te voorkomen? We helpen u graag op weg tijdens onze interactieve themamiddag waarvoor u bij deze van harte bent uitgenodigd.  Deze vindt plaats op 9 februari 2017 van 13.30 tot 17.00 uur te Roermond (Ondernemersplein).

U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link.Versterking Encare team

Sinds 4 juli jl. versterkt Marco Deenen ons team als relatiemanager. Marco is opgeleid als fysiotherapeut en heeft sinds 2002 ruim ervaring opgedaan in diverse functies in organisaties actief op het gebied van Arbeid en Gezondheid. De laatste jaren specifiek in een rol als relatiemanager die hij nu voortzet bij Encare. Marco ziet er naar uit om uitgebreid kennis te maken met de klanten van Encare. We zijn blij met deze uitbreiding van ons team!Openingstijden tijdens de feestdagen

Op Tweede Kerstdag, 26 december is Encare gesloten.

Op 20 december zijn wij vanaf 15 uur gesloten i.v.m. onze kerstactiviteit. 

Tussen kerst en oud en nieuw staan wij voor u klaar zoals u dat van ons gewend bent. 

Wilt u tijdens de feestdagen een huisbezoek laten plaatsvinden? Dat kan via VCC groep vóór 10.30 uur.

Er zijn 2 mogelijkheden voor het aanvragen van een huisbezoek.

  1. U stuurt een mail naar info@vccgroep.nl en een kopie naar info@encare.nl.Vermeld in uw mail: naam werkgever, naam werknemer en adresgegevens voor het huisbezoek.
  2. Telefonisch: 050-5426222. U vermeldt dezelfde gegevens. U stuurt eveneens een mail naar info@encare.nl zodat wij op de hoogte zijn van uw aanvraag.


Fijne feestdagen!

De laatste maand van 2016 is van start gegaan en over een paar weken is het 2017. We bedanken u voor het vertrouwen en de prettige samenwerking van het afgelopen jaar en we zien uit naar de samenwerking in het komende jaar. Voor u en uw werknemers: fijne feestdagen en een gezond en veilig 2017. Tot volgend jaar!Ook tussen de nieuwsbrieven door op de hoogte blijven van onze berichtgeving? Volg ons dan ook op LinkedIn

Contact opnemen?
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
T:    +31 (0)43 325 77 99
E:    info@encare.nl
Indien u het abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen klik dan hier om u af te melden.