Informatie over het coronavirus

Er zijn veel vragen rondom de uitbraak van het coronavirus. Op deze pagina informeren wij u over onze dienstverlening en waar u terecht kunt met vragen. 

Telefonische bereikbaarheid

Op dit moment zijn de wachttijden aan de telefoon langer dan u van ons gewend bent. Wij doen ons uiterste best om iedereen zo spoedig mogelijk te woord te staan. Wilt u niet wachten? Stuur dan een e-mail naar info@encare.nl

Informatie voor werkgevers

In verband met de aangescherpte maatregelen die door het kabinet zijn genomen inzake het coronavirus neemt ook Encare extra maatregelen.

De zorg voor onze professionals en onze klanten staat bij ons voorop.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen gaat Encare alle geplande fysieke spreekuren tot 1 juni omzetten in telefonische consulten. Staan er voor uw medewerkers nog spreekuren gepland, dan zal Encare contact opnemen met uw medewerker(s) om de situatie rondom het spreekuur toe te lichten.

Wij doen ons best om de spreekuren zoveel mogelijk op de reeds geplande tijd te laten doorgaan. Het kan echter voorkomen dat wij hier mee moeten schuiven. Wij hopen op uw begrip in deze.

Wij houden er rekening mee dat we niet alle medewerkers kunnen bereiken. Derhalve verzoeken wij u vriendelijk onze communicatie zo spoedig mogelijk te delen met al uw medewerkers.

Dit besluit heeft o.a. ook gevolgen voor onze spreekuurlocaties in Geleen, Heerlen, Venray, Venlo en Roermond. Deze kunnen onbemand zijn.

Wanneer meld ik mijn werknemer ziek? 

Bij werkgevers is er soms onduidelijkheid over het melden van verzuim in relatie tot het coronavirus. Onze netwerkpartner Zorg van de Zaak Netwerk heeft een document opgesteld dat wij de moeite waard vinden om met u te delen. Hier leest u meer over de redenen wanneer u een werknemer wel of niet kunt ziekmelden.

Verder willen wij u als werkgever adviseren de richtlijnen van het RIVM in de gaten te blijven houden en de aangegeven voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.


De rol van de bedrijfsarts

Bedrijfsartsen van Encare Arbozorg hebben geen publieke rol in het vaststellen van het coronavirus. Bij vermoedens verwijzen ze een patiënt door naar de huisarts en de GGD.

Preventieve maatregelen

De volgende adviezen verkleinen de kans op besmetting met virussen die griep en verkoudheid veroorzaken:
•    Was je handen regelmatig
•    Nies of hoest in de kom van je elleboog
•    Gebruik papieren zakdoeken maar één keer en gooi ze daarna weg
•    Volg de aanwijzingen op van het RIVM

Informatiesheet voor werkgevers

Branchevereniging OVAL heeft een informatiesheet voor werkgevers gepubliceerd. 

Op zoek naar meer informatie? Kijk op deze pagina van het RIVM. Voor het antwoord op de meest gestelde vragen verwijzen ook graag naar het RIVM.

Publieksinformatienummer

Vanaf vrijdag 28 februari kan iedereen met vragen over het coronavirus terecht bij het publieksinformatienummer 0800 1351.
Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.