Jaarlijkse screening op de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een erkende beroepsziekte voor 150.000 medewerkers in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat in één tekenseizoen maar liefst 1 op de 50 werknemers in het groen (o.a. medewerkers bij gemeenten, hoveniersbedrijven, waterschappen) een Lyme-infectie oplopen.

De gevolgen op lange termijn, indien niet of te laat behandeld, zijn zeer ernstige klachten. Dit leidt tot langdurige uitval voor werknemers en hoge zorgkosten voor werkgevers. Door de ziekte vroeg op te sporen en tijdig te behandelen, kunnen gevolgen worden beperkt. Een besmette beet wordt alleen niet altijd opgemerkt en de kenmerkende vlek blijft soms achterwege. De jaarlijkse screening door Encare Arbozorg in samenwerking met Innatoss Laboraties biedt hierbij uitkomst.

Inhoud van de screening

De screening bestaat uit een meting waarbij er bloed wordt afgenomen en getest in het laboratorium. Daarnaast ontvangen werknemers voorlichting over de teek, de ziekte van Lyme en preventieve maatregelen. De eerste screening vindt plaats vóór het tekenseizoen (april-september) en dient als nulmeting. Daarna is de screening aan het einde van het seizoen. De screening wordt uitgevoerd op locatie.

Samenwerking met Innatoss Laboraties

Innatoss Laboraties voert jaarlijks meer dan 10.000 testen uit en is daarmee de meest ervaren partij van Nederland. De samenwerking betekent een mooie aanvulling in het dienstenportfolio van Encare Arbozorg, om u nog beter van dienst te zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de jaarlijkse screening, de ziekte van Lyme en het risico voor uw werknemers? Of bent u benieuwd naar het verdere aanbod van keuringen en onderzoeken door Encare? Neem contact op met uw contactpersoon of bel met regiomanagers Marco Deenen (06-11360062) en Thim Derhaag (06-13159251).