Workshops en Trainingen

Bij Encare verzorgen we regelmatig workshops en trainingen over al onze expertisegebieden. Heeft u behoefte aan een andere training? Wij verzorgen ook cursussen op maat. U bepaalt waar de behoefte ligt, wij bieden een passende opleiding.

Hieronder zijn een aantal workshops uitgewerkt. Er zijn er meer en maatwerk is altijd mogelijk.  Denk hierbij aan een tiltraining, workshops over geluid, klimaat of nachtarbeid of een cursus veilig werken met gevaarlijke stoffen.

Meer informatie sturen wij u graag toe. Via ons contactformulier kunt u uw behoefte kenbaar maken.

Een greep uit het aanbod van workshops en trainingen van Encare

  • workshop leidinggeven en ziekteverzuim 
  • cursus stresshantering  
  • basiscursus preventiemedewerker 
  • workshop beeldschermwerk 
  • cursus assertiviteit 

Workshop leidinggeven en ziekteverzuim

Het uitgangspunt bij deze workshop is de regisseursrol die de leidinggevende heeft in het verzuimproces. De basisgedachte hierbij is dat werken in principe gezond is. Thuis blijven is alleen een optie als dit het herstelproces bevordert of als werken niet meer mogelijk is. De workshop geeft leidinggevenden beter inzicht in verzuim en het leert hen signalen rondom verzuim herkennen en preventief te handelen. Ook komen er verschillende vormen van verzuimgesprekken aan de orde. Leidinggevenden leren in deze workshop om te gaan met reacties van medewerkers.

Cursus stresshantering

In deze cursus leert u lichamelijke en emotionele reacties te herkennen die ongezonde stress veroorzaken. Ook leert u wat de oorzaken hiervan zijn. U krijgt methoden aangereikt om ongezonde stress te voorkomen of te verminderen. Zo neemt de kans op stressklachten af. Deze cursus is geschikt voor medewerkers die stress willen voorkomen, maar ook voor personeel dat er al last van heeft.

Basiscursus preventiemedewerker

Volgens de wet dient de preventiemedewerker deskundig te zijn op het gebied van bedrijfsrelevante arborisico's. Als u wilt weten wat dat precies inhoudt en u zich de benodigde kennis eigen wilt maken is de workshop voor u geschikt. De workshop helpt u de functie van preventiemedewerker zelfstandig in te vullen. De cursus is bedoeld voor die werknemers die de functie van interne preventiemedewerker gaan uitvoeren binnen een organisatie met een laag risico.

Workshop beeldschermwerk

Een workshop waarin voorlichting wordt gegeven over de gezondheidsrisico’s van beeldschermwerk. U leert meer over ‘goed zitten’ en de inrichting van uw  werkplek.  U kun uw eigen werkplek analyseren, verbeteringen aanbrengen en uw werkhouding corrigeren.  Na deze workshop weet u hoe u de fysieke belasting tijdens het werken met beeldschermen kunt verminderen. 

Cursus assertiviteit

Deelnemers aan deze korte cursus leren op een assertieve en constructieve manier te communiceren. De ervaring leert dat, door het stellen van grenzen en het geven van effectieve feedback, de daadkracht wordt vergroot.  

Meer informatie

» +31 (0)43 325 77 99
» info@encare.nl

Certificaten
ENCARE ARBOZORG
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
Tel : 0031 (0)43 325 77 99
Fax : 0031 (0)43 325 26 01
Kernwaarden
Dynamisch en flexibel
Encare neemt initiatief en reageert pro-actief. We denken oplossingsgericht en leveren daar waar nodig maatwerk.
Betrouwbaar
Onze norm is open en eerlijk zaken doen. Integriteit en het nakomen van afspraken staat hoog in ons vaandel.
Resultaat gericht
We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Encare maakt voor u een vertaalslag van doelen naar resultaten.
Deskundig en professioneel
We maken onze kennis en kunde tot kracht en streven op deze manier naar een continue verbetering van onze dienstverlening.
Innovatief
Met onze kennis en creativiteit zijn we in staat om traditioneel denken te doorbreken. We denken vernieuwend of grensverleggend met onze klanten mee.
Respectvol
Ieder mens verdient respect . Respectvolle mensen laten anderen in hun eigen waarde en zien hen als gelijkwaardig. Op deze basis werken wij met onze klanten samen.