Bevorder je werkgeluk met de werkgelukscompetenties van Veronique Kilian!

Organisatiedeskundige en auteur van het boek ‘Geluk op je werk? Train je gelukscompetenties!’   Veronique Kilian identificeerde 25 competenties die een rol spelen in het bepalen van werkgeluk.

Tijdens de klantenbijeenkomst op 18 juni nam ze het publiek mee in de Feel-Fly-Flourish fases om werkgeluk te trainen. De kern? Leer eerst je eigen geluk te vergroten en het vervolgens vast te houden in voor- en tegenspoed.  Vervolgens ging het publiek aan de slag met diverse opdrachten om gelukscompetenties, zoals Positiviteitsvaardigheid en het Geluksbewustzijn, te oefenen. Ter afsluiting kreeg iedereen een exemplaar mee van het boek ‘Geluk op je werk? Train je gelukscompetenties!’.

Benieuwd naar hoe u werkgeluk kan vergroten? Begin dan met de volgende 5 competenties:

  1. Excelleren met gemak: Overstijg jezelf door actief en met gemak talent te ontplooien en vaardigheden te verbeteren. Voorbeeld: train een microvaardigheid.
  2. Herstellingsvermogen: Weet het principe van strategische rust en herstel te hanteren tijdens en na periodes van inspanning, verandering of tegenslagen, om voldoende fysiek, emotioneel en mentaal op te laden, zodat het prestatieniveau optimaal blijft.
  3. Presencing: Wees in staat om met aandacht in het moment aanwezig te zijn en zowel prettige als onprettige gevoelens te omarmen, en af te stemmen op het hoogste potentieel vanuit verbinding met de innerlijke inspiratiebron als basis voor innovatie.
    Voorbeeld: aanwezig zijn betekent ook “in je lijf zijn” en niet alleen “in je hoofd”.
  4. Communitybuilding: Creëer een team-in-flow als uitgangspunt voor een gezonde werkgemeenschap waarin medewerkers vanuit persoonlijke verantwoordelijkheid en verbondenheid werken aan een gezamenlijke visie door met elkaar een creatieve kracht te genereren.
  5. Synchroniseren: Gebruik positieve emotie als richtingaanwijzer van het innerlijke kompas om doelen te bereiken door de juiste mensen en de gewenste situaties aan te trekken.

(bron: Wouter Boonstra, intermediair)

Meer informatie over het boek of opleiding tot werkgelukexpert vindt u op
www.trainjegelukscompetenties.nl

Terug naar overzicht
Certificaten
ENCARE ARBOZORG
Lage Kanaaldijk 1
6212 AE Maastricht
Tel : 0031 (0)43 325 77 99
Fax : 0031 (0)43 325 26 01
Kernwaarden
Dynamisch en flexibel
Encare neemt initiatief en reageert pro-actief. We denken oplossingsgericht en leveren daar waar nodig maatwerk.
Betrouwbaar
Onze norm is open en eerlijk zaken doen. Integriteit en het nakomen van afspraken staat hoog in ons vaandel.
Resultaat gericht
We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Encare maakt voor u een vertaalslag van doelen naar resultaten.
Deskundig en professioneel
We maken onze kennis en kunde tot kracht en streven op deze manier naar een continue verbetering van onze dienstverlening.
Innovatief
Met onze kennis en creativiteit zijn we in staat om traditioneel denken te doorbreken. We denken vernieuwend of grensverleggend met onze klanten mee.
Respectvol
Ieder mens verdient respect . Respectvolle mensen laten anderen in hun eigen waarde en zien hen als gelijkwaardig. Op deze basis werken wij met onze klanten samen.